Axel Lukkien

Axel Lukkien, geboren Axel Lukkien Holsbergen, is Nederlandstalig zanger, liedcomponist en tekstdichter.
Sinds 1995 werkt hij als zelfstandig opdrachtcomponist. Hoewel zijn hart eigenlijk bij het lied ligt, verdient hij de eerste jaren zijn brood met het componeren van muziek voor commercials en korte films.
Sinds 2000 schrijft en componeert Axel vooral veel jeugdrepertoire, o.a voor tv-programma’s als Het Klokhuis en Sesamstraat. Ook schreef hij de muziek voor de kinderserie Schudden tot het Sneeuwt en de gelijknamige theatermusical.
Sinds 2007 geeft hij les in compositie en tekstdichten aan jonge kleinkunstenaars bij theateropleiding ST+M in Amsterdam en sinds 2011 als gastdocent voor het ArtEZ Conservatorium Arnhem.
Linette en Nou En Of
 In 1999 breekt Axel Lukkien bij het grote publiek door met het lied Linette.
De bijbehorende videoclip is dan dagelijks op de muziekzenders TMF en The Box te zien. In 2004 verschijnt het album Nou En Of en daarmee de singles Allang vergeten/Eindeloos en Stoppen.
 Halve Kracht, Ik Mis Je en Hoe Dan Ook
 Vanaf 2006 pakt Axel Lukkien zelf de produktie op van het vervolg op Nou En Of. Dit leidt tot de singles  Halve Kracht en Ik Mis Je, die beiden worden begeleid door bijzondere videoclips (door hemzelf geproduceerd) met gastrollen voor Renee van Bavel en Maarten van Roozendaal.
Het nieuwe album Welkom Thuis zal begin 2013 verschijnen. De basisband bestaat uit Bas Mulder (gitaren), Reyer Zwart (basgitaar) en Ben Bakker (drums en percussie). .
 De Proeverij
 Van 2006 tot en met 2009 presenteerde en organiseerde Axel Lukkien De Proeverij, een Nederlandstalig liederenprogramma in Comedy Club Toomler te Amsterdam. In het programma ontving hij gasten als Sara Kroos, Alex Roeka, Ad Visser, Mike en Thomas, Jeroen Zijlstra, Maarten van Roozendaal, André Manuel, Peter Beeker, Kasper van Kooten en Fay Lovsky.


Contact

Neem vrijblijvend contact op met De Blauwe Zolder via ons contactformulier.